Over

Mijn naam is Eefke Custers. Ik ben Orthopedagoog Generalist, Supervisor NVO, ACT en ACT4Kids  therapeut en EMDR therapeut. Geregistreerd in de BIG, de NVO (beroepsvereniging voor Orthopedagogen) en de NVPA  (beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten).

Mijn praktijk bestaat sinds 2013. Hier behandel en begeleid ik kinderen, jongeren en volwassenen met verschillende vragen en problemen. Daarnaast bied ik ook supervisie aan Orthopedagoog-Generalisten i.o. en andere professionals in het kader van herregistratie. In mijn behandelingen gebruik ik elementen van ACT therapie, cognitieve gedragstherapie, oplossingsgericht werken, systeemtherapie en traumabehandeling (EMDR).

Ik ben samenwerkingspartner van Talenti a Casa (www.talentiacasa.nl) en Stichting Civil Care (www.civilcare.org).

Waarom nu  de naam L’eef? Heel praktisch, mijn voornaam zit erin, Eef. Ook zegt het iets over wat ik iedereen toewens, namelijk leef en durf te leven. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Daarvoor is het nodig dat we leren om – op zijn Venloos gezegd –  ‘leef zien veur dichzelf’, met andere woorden ‘lief zijn voor jezelf’. Daar wil ik je graag bij ondersteunen.

En dan het logo… Ik heb het voorrecht  gehad om tijdens mijn studie een aantal maanden in Nieuw Zeeland te mogen werken. Hier ben ik in aanraking gekomen met de Maori cultuur en erg onder de indruk geraakt van de symboliek die zij gebruiken en hoe deze symboliek de kijk op het leven weer geeft. Mijn praktijklogo is gebaseerd op de ‘Fernleaf’ oftewel Koru zoals de Maori het noemen. De betekenis hiervan is kenmerkend voor mijn manier van kijken en werken. De vorm representeert het geheel van verleden – heden – toekomst, de verbinding met jezelf en de ander, krachten en nieuw te ontspruiten talenten die zich ontwikkelen en groeien net als in de natuur.  Al deze elementen samen bepalen wie jij bent en hoe jij in het leven staat.

In mijn aanpak verkennen en verdiepen we deze elementen en verbinden we ze met elkaar zodat er inzicht en bewustwording in jezelf ontstaat. In deze vertraging en door met afstand naar jezelf en jouw leven te kijken ontstaan nieuwe keuzes om je leven meer in de richting van jouw wensen te ontwikkelen en meer volgens je eigen waarden te gaan leven.

Wil je meer weten over de filosofie achter de “Koru”? Klik dan hier.